0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер

Масаж на ръце в домашни условия

Масаж на ръце в домашни условия

Масаж на ръце в домашни условия

Днес ще ви кажем как да направите масаж на ръцете в домашни условия. Една от най-старите форми на лечение е масажът, начин да се освободим от стреса, за отпускане на уморените мускули, стимулиране на лимфните потоци и подобряване на кръвообращението. Той помага да се облекчи болката в напрегнати и ревматични мускулни влакна.

Затоплете масажния крем или олио в ръцете си, след това го нанесете от лакътя до пръстите на ръцете с леки поглаждащи движения. Натискайте, когато масажирате от китката нагоре, може да използвате палеца си, като правите с него кръгови движения и плъзгайте дланите си нагоре по външната страна на предмишницата. Защото силните поглаждащи движения се извършват винаги в посока към сърцето, за да се подпомогне венозния и лимфния поток.

Отпускайте когато масажирате надолу. Масажът надолу се извършва плавно с възглавничките на пръстите и се масажира по вътрешната страна на ръката.

Същият масаж може да се използва и за долни крайници.

Повторете няколко пъти на двете ръце като внимавате да не прилагате много сила и натиск.

*ВНИМАНИЕ! Не извършвайте масаж при следните състояния!

*Вътрешно възпаление като артритно възпаление или подути пръсти или стави, защото масажът може да влоши състоянието над възпалените области.

*Разширени вени, защото натискът върху или под тях може да доведе до по-нататъшно разширяване, тромбоцити и образуване на варикозни язви.

*Скорошни рани или белези, защото има риск от увеличаване на белега, всеки натиск ще наруши нормалния процес на заздравяване.

*Необяснима бучка, подутина или остра болка, винаги трябва да се изследват от лекар специалист.

*Натъртено място, масажът ще причини болка и ще повреди тъканта отдолу и ще забави естественото възстановяване.

*Инжекции със забавено освобождаване и пластири, защото масажирането около тези области може да доведе до увеличено освобождаване на лекарството, което води до свръх доза.

*Счупвания, натискът върху фрактурите ще причини болка и ще попречи на естествените възстановителни процеси, може да доведе до увеличение на формирането на калций и да причини бъдещи проблеми

*Невралгия или неврит, ако има възпаление или болка, масажът може да влоши състоянието.

Консултирайте се с лекуващия ви лекар.

Категории

Архив

Страници

Страници

Харесайте ни във Facebook
error: Content is protected !!
0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер