0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер

Ултразвукова кавитация – премахване на целулит

Ултразвукова кавитация премахване на целулит

Ултразвукова кавитация – премахване на целулит

Ултразвукът намира приложение в много от специалностите на медицината.
– Офталмологията;
– Денталната медицина ( стоматологията);
– Гинекологията;
– Нефрологията;
– Образната диагностика
Във всяка специалност ултразвукът намира различно приложение.

В козметологията приложението на ултразвуковата кавитация е метод за редуциране на подкожните мазнини – отстраняване на локалните мастни натрупвания.

За целта ще Ви разкажем на кратко какво представлява целулита, как се формира, за да добиете представа за неговото премахване.

С натрупването на целулит в тялото се нарушават естествените процеси на дрениране и кръвоснабдяване на тъканите, също така и на липолизата.
Този процес, натрупването на целулит е следствие от вътрешни и външни фактори, съвременния начин на живот – намалена двигателна активност, висококалорично хранене, прием на алкохол, хормонални нарушения, стрес, прием и злоупотреба с медикаменти.
Някои учени определят целулита като проява на нарушение на обмяната на веществата, че дори началния стадий
на целулит е сигнал за настъпване на дисбаланс в обмяната на веществата.С натрупването на целулит в тялото се нарушават естествените процеси на дрениране и кръвоснабдяване на тъканите, също така и на липолизата. Този процес, натрупването на целулит е следствие от вътрешни и външни фактори, съвременния начин на живот- намалена двигателна активност, висококалорично хранене, прием на алкохол, хормонални нарушения, стрес, прием и злоупотреба с медикаменти.

При първия стадий на целулит, мастните клетки започват да се групират, което води до увреждане на колагеновите влакна в дермата, съдовете се притискат, вече на лице са цирколаторни нарушения, които са свързани със забавяне на кръвообращението, лимфотока. Натрупват се течности в подкожната тъкан.
На външен вид кожата няма никакви видими изменения.

Ако се спортува с натоварване на мускулите за премахване на този вид целулит от „Първи стадий“, той преминава в „спортен целулит“, става твърд. Когато мускулите се натоварват до краен предел, те използват голямо количество кислород и образуват много свободни радикали, а тези свободни радикали въздействат върху всички тъкани – хиподерма, дерма, епидермис.
„Спортния целулит“ трудно се отделя от подлежащите мускули, той е и „спяща клетка“, защото с напредване на възрастта, при дисбаланс на метаболизма много лесно и бързо може да се превърне в целулит от „четвърти стадий“.

Когато не са взети мерки в „първия стадий“ целулит за неговото премахване, той преминава във „втори стадий“ целулит.
Премахване на целулит от втори стадий
Във „втория стадий“ на целулит застойните процеси, отокът в кожата се задълбочава, лимфната система се натоварва, адипоцитите нарастват, мастната тъкан се уплътня.
По кожата започват да се образуват неравности, хлътване по проблемните зони. Когато продължаваме да не обръщаме внимание на кожата си и да не взимаме мерки,
целулитът от „втори стадий“ преминава във целулит „трети стадий“.

С натрупването на целулит в тялото се нарушават естествените процеси на дрениране и кръвоснабдяване на тъканите, също така и на липолизата. Този процес, натрупването на целулит е следствие от вътрешни и външни фактори, съвременния начин на живот- намалена двигателна активност, висококалорично хранене, прием на алкохол, хормонални нарушения, стрес, прием и злоупотреба с медикаменти.
В третия стадий на целулит, мастните клетки са капсулирани, лимфният застой и отока в кожата са задълбочени. Мастните натрупвания, адипоцитите и отокът в тъканите притискат капилярите и предизвикват нарушения в кръвооросяването на кожата.

Започва процес с разрастване на съединителната тъкан, който капсулира струпването на мастни клетки, образувайки малки възелчета. Когато съединителната тъкан е нараснала, тя разраства и обгръща мастните клетки като в капсули, образуват се уплътнения наречени – микронодули.

Ако не се вземат  и при този целулит мерки, циркулаторните нарушения се задълбочават, застоят, задържането на течности се увеличава, а целулитът се уплътнява.
При задълбочаване на лимфния застой, целулитът преминава в „четвърти стадий“.

С натрупването на целулит в тялото се нарушават естествените процеси на дрениране и кръвоснабдяване на тъканите, също така и на липолизата. Този процес, натрупването на целулит е следствие от вътрешни и външни фактори, съвременния начин на живот- намалена двигателна активност, висококалорично хранене, прием на алкохол, хормонални нарушения, стрес, прием и злоупотреба с медикаменти.

Четвърти стадий целулит е следствие от „трети стадий“ целулит.
При „четвърти стадий“ на целулит процесите се задълбочават, продължава уплътняването на съединителната тъкан, в отделни участъци малките възелчета се обединяват, в структурата на съединителната тъкан се наблюдават уплътнени възелчета. Твърдият целулит трудно се отделя от подлежащите мускули.

Кожата стои уплътнена, неравна, бледа с нездрав вид. Целулитът е силно изразен като цялостна маса. При захващане на кожата, той е твърд и уплътнен, болезнен.
В структурата му се наблюдават уплътнени възелчета.

Микронодулите от “ 3 стадий на целулит“ се сливат в конгломерати – макронодули.
Поради измененията в съединителната тъкан и уплътненията, този тип целулит се отбелязва и като „фиброзен целулит“.

Всеки стадий на целулит се премахва с различен вид апаратна технология. Когато се премахва целулит, без значение от кой стадий е той, премахва се минимум с две различни, понякога с три  разновидни една от друга технологии антицелулитни апарата по етапно.
При премахването на целулит е много важно да се потърсят причините за целулита, без значение от кой стадий е той и тогава да се приложи терапия. Предимно този метод се прилага от специалисти, които добре са запознати с клетките, тъканите и не на последно място с технологичните функции на биофизичните апарати за въздействие върху кожата.

Комбинираният метод ( не само ултразвук)се прилага, от тази гледна точка, за да има добър краен резултат, кожата да не остава на „дупки“, които се забелязват при движение или както има клиенти, които се оплакват, че „някъде“ са им правили антицелулитни процедури и са станали по-дебели, по-широки. За това предварително се извършва преглед, по време на прегледа се уточнява зоната, стадия, програмата и др.

В Dermadentbg – Бургас, имаме четири вида професионални ултразвукови апарати с различен диапазон, честоти на  работа, които се прилагат при различните стадий целулит.

Ултразвуковата кавитация и останалите антицелулитни процедури са силно индивидуални и комбиниращи апаратни процедури.


КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ УЛТРАЗВУКОВАТА КАВИТАЦИЯ:

1.Редуциране на мастните натрупвания;
2. Склуптиране на тялото и отстраняване на целулит;
4. По-добро кръвоснабдяване на тъканите;
5. Захранване на клетките с кислород;
6. Елиминиране на токсините.

Противопоказания:

1.Открити рани върху кожата;
2. Кожни лезии;
3. Бременност и кърмене;
4. Пациенти с онкологично заболяване;
5.  Пациенти с чернодробно заболяване ( хепатит; цироза).
6 . При захарен диабет
7. При поставен медицински пейсмейкър, стендове.

           ЖЕНИ

1 /една / зона:

Оформяне на прасец – 150 лв.,
Задно цяло бедро – 180 лв.,
Странично цяло бедро – 180 лв.,
Предно цяло бедро -180 лв.,
Вътрешно цяло бедро – 180 лв.,
Гръб – 180 лв.,
Паласки – 180 лв.,
Корем – 180 лв.,
Ръце – 180 лв..

При консултация нашите специалисти ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или по-вече зони.

Пациенти, които са ползвали услугите на Dermadentbg, без значение методиката на лечение – медицинска козметика или дентална медицина ползват отстъпки в денталния център и в кабинета по естетична медицинска козметика.

Прегледите и процедурите се извършват с предварително записан час:
08999 01 262

 

 

Категории

Архив

Страници

Страници

Харесайте ни във Facebook
error: Content is protected !!
0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер