0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер

Премахване на целулитни възелчета – антицелулит

Развитието на целулит не се дължи само на застоял начин на живот и неправилно хранене, той е многофакторен. Появата на целулит може да бъде провокирана от хормоналните настройки на организма – полово съзряване, бременност, климактерични изменения. Също така, което не бива да се пренебрегва, и от настъпил дисбаланс на хормоните – дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

Премахване на целулитни възелчета – антицелулит

Целулитът е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността.

При целулита мастните клетки могат да се превърнат в целулитни делчета, възли, които деформират женското тяло.
Това се дължи на женските хормони, те благоприятстват разрастването на мастните клетки и както превръщането им в мастни депа, целулитни делчета.

Какво представлява целулитът?
– Целулитът представлява промяна на текстурата (рисунъка и структурата) на прилежащите подкожни тъкани. Характеризира се с:
– увеличаване дебелината на тези тъкани;
– увеличаване плътността на тези тъкани;
– намаляване подвижността чрез прилепването към повърхността на кожата и в дълбочина – следствие от това е т. нар. “портокалова кожа”;
– удебеляване като при оток;
– бразди ( стрии ) при свита кожа или по-светли ивици без рязка граница спрямо околната кожа;
– Твърди възелчета, пълни с вода, които образуват „броеница“.

Под тези възелчета се намират мастни тъкани, които задържат водата във възелчетата. Задържаната вода в клетките предизвиква естетично неприятна повърхност на кожата.
Задържане на вода в подкожната тъкан
Развитието на целулит не се дължи само на застоял начин на живот и неправилно хранене, той е многофакторен.
Появата на целулит може да бъде провокирана от хормоналните настройки на организма – полово съзряване, бременност, климактерични изменения.
Също така, което не бива да се пренебрегва, и от настъпил дисбаланс на хормоните – дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза.

Целулит про хормонални нарушения
При физическа активност командния център е мозъка. Той преценява кои мускули трябва да свие, изпраща команда до низшия нервен център, който пък от своя страна генерира стимулиращ сигнал. По нервен път този сигнал стига до мускула и го свива.

Работещият мускул има висока кислородна консумация, до 100 пъти по-висока отколкото в състояние на покой.
При работа на мускула захранващия го кръвен поток нараства до 50 пъти спрямо този в покой.

При настъпил дисбаланс на хормоните, свободните радикали и съпътстващите ги процеси, изразяващи се в натрупване на определени аниони, предизвикващи дегенерация увреждат клетките чрез пероксидация, нарушава се пропускливостта  на клетъчните мембрани.

Промяната в трансмембранния транспорт води до задържането на течности и на активни метаболитни продукти, от които по-голямата част са с белтъчен характер и кожата става по-плътна.

премахване на течности и стопяване на мазнини по тялото
(наш клиент преди терапията)

Това е процес, който допълнително затруднява жизнената дейност на клетките, а при необходимост от енергия, тези клетки не могат да изгорят складираните мазнини.

Вследствие на всички тези промени нараства налягането вътре в тъканите. Кожната повърхност е с подутини.

Апаратът STBody ®,  в Dermadentbg – Бургас, с който  работим е, с нискочестотни биполярни импулси за стимулация на мускулите, без загряване.
Използва енергията на биометричен импулс.
Енергията се предава на мускулните клетки  като съпътстващ ефект се получава така наречената между тъкана биостимулация, която увеличава местния катаболизъм на липидите и повлиява на микроциркулацията в липодистрофичните места.

Апарътът се използва за провеждане на пасивна гимнастика и лечение на целулит, както и за редукция на натрупани мазнини.
Апаратът използва осем програми за стимулация, които успешно се комбинират.

Тук ще ви разясним по –подробно за принципите на работа на апарат, за премахване на целулит и мазнини.

При нормалната физическа активност команден център е мозъкът. Той преценява кои мускули трябва да свие, изпраща команда до низшия нервен център, който пък от своя страна генерира стимулиращ сигнал. По нервен път този сигнал стига до мускула и го свива (активира).

При пасивната гимнастика е необходимо по изкуствен път да се генерира подобен електрически сигнал, който външно се подава на мускула и го свива (активира).

Като вторични ефекти от пасивната гимнастика се постигат увеличаване обмяната на веществата, окисляване на мазнините в областите около работещия мускул и чрез посредничеството на лимфната система изхвърляне на вредните вещества от организма. Също така чрез полученото съдоразширяване се отстранява задържаната в клетките вода.

С апарата се стимулират ефективно мускулите, които се намират на повърхността на тялото, непосредствено под кожно-мастната обвивка.

С посредничеството на лимфната система (с апарата се извършва и локален дренаж) се отделят и изхвърлят от организма токсичните вещества и натрупаната в клетките вода. Засилената обмяна на веществата, получена вследствие на процедурите, действа благоприятно върху общото състояние на организма и нервната система.

При процедурите на мускулна стимулация като съпътстващ ефект се получава още и т. нар. междутъканна електротерапия, която увеличава местния катаболизъм на липидите и повлиява на микроциркулацията в липодистрофичните места.
Тази терапия подпомага възстановяването на правилната обмяна на веществата между вътреклетъчните и външноклетъчните среди.
Ефекта на ритмичен натиск и отпускане въздейства ефикасно върху целулитните зони, благоприятства обмяната чрез подобряване венозното кръвообращение, а от друга страна въздейства директно върху целулитните възли. Подобрява се отстраняването на ненужните вещества от организма и се премахва задържаната в клетките вода посредством получената вазодилатация.
премахване на течности и стопяване на мазнини по тялото
( преди терапията)

Премахване на целулитни възелчета от мастните депа на тялото

За положителни и видими резултати се извършват 3 процедури седмично.

Процедурите не са предназначени само при настъпил дисбаланс на хормоните.

Терапията също е предназначена и за антицелулитна профилактика. Тази процедура в повечето случаи слага край на целулитните възелчета, като ги разгражда, отвеждайки съдържанието им към лимфните ганглии. С помощта на лимфната система това съдържание се изнася извън целулитните зони.

При клиенти с настъпил дисбаланс на хормоните се изисква известна упоритост. Освен едномесечна програма за терапия + програма за хранене ( диета ).  
При тази комбинация, резултати могат да се очакват след около 1, 2  месеца.
При едномесечна програма се изготвя специална пакетна цена.

Каква е ползата от процедурата:

1. Стопява фиброзната съединителна тъкан.
2. Мазнините са окислени.
3. „Твърдите възелчета“ са премахнати.
4. Задържаната вода в клетките е елиминирана.
5. Отока в кожата е премахнат.
6. Локалният метаболизъм е повишен.
7. Циркулацията на кръвта е подобрена.
8. Токсичните вещества от организма са изхвърлени.
9. Кожата е тонизирана.

Цена за 2 зони (лява + дясна) по избор 130 лв. / Целулит + лимфен дренаж.

Ръце, гръб, талия, паласки, корем, бедра – вътрешна, задна, предна.

При консултация нашите специалисти ви информират за специалните отстъпки при планиране на програма от няколко процедури в една или по-вече зони.

Пациенти, които са ползвали услугите на Dermadentbg, без значение методиката на лечение – медицинска козметика или дентална медицина ползват отстъпки в денталния център и в кабинета по естетична медицинска козметика. Получават специален талон.

Какво предлагаме ние?

Не само тава, че използваме съвременните технологии, заедно с това предлагаме и натрупан опит  през годините  и непрекъснато усъвършенстване .
За нас най-доброто жури е пациента, който ни дава своята оценка  с искрените си благодарности.

Консултациите се провеждат с предварително записан час:
08999 01 262

 

Категории

Архив

Страници

Страници

Харесайте ни във Facebook
error: Content is protected !!
0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер