0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер

Премахване на зъбен камък

Какво представлява зъбна плака, зъбният камък как се образува, защо е необходима профилактика при денталния лекар на шест месеца и ненавременното премахване на зъбния камък до Какви заболявания води в устната кухина.

Премахване на зъбен камък

Тук ще се опитаме да ви разкажем на съвсем достъпен език, без да използваме сложна медицинска терминология, какво представлява зъбна плака, зъбният камък как се образува, защо е необходима профилактика при денталния лекар на шест месеца и ненавременното премахване на зъбния камък  до какви заболявания води в устната кухина.

Зъбният камък представлява налепи по зъбите, които съдържат  мъртви клетки, остатъци от храна и плака, при нередовното му почистване, той създава благоприятна среда за развитие на кариеси.
Веднъж образувал се, зъбният камък може да се отстрани само от специалист. Защо ще разберете по-долу.
Зъбният камък представлява налепи по зъбите, които съдържат мъртви клетки, остатъци от храна и плака, при нередовното му почистване, той създава благоприятна среда за развитие на кариеси. Веднъж образувал се, зъбният камък може да се отстрани само от специалист. Защо ще разберете по-долу.
В денталният център на Dermadentbg – Адент Бургас, процедурата премахване на зъбен камък се извършва с помощта на ултразвук, с който се почиства и подвенечното пространство. След премахването на зъбния камък, извършваме прецизно полиране със специални полир пасти.

Образуването на зъбен камък е в резултат на узряването и стареенето на бактериалната плака.
Бактериите, които обитават устната кухина, се смесват с органични вещества и мъртви клетки от устната лигавица и образуват така наречената зъбна плака, която се появява 2 – 3 часа след измиване на зъбите.
Дори да извършвате редовно своята устна хигиена, в голяма част от случаите остава количество зъбна плака, която е лепкав бактериален биофилм, който се образува върху зъбите.

Зъбната плака може да е светла и незабележима или тъмна и трудноотделяща се .
При непочистване на плаката с течение на времето в нея протичат процеси на калцификация и тя се превръща в зъбен камък, който се отлага в областта на шийките на зъбите и е здраво прекрепен към зъбната повърхност.

Зъбният камък също така може да бъде разположен над венеца и под венеца.
Друга често срещана последица от непочистения зъбен камък е появата на неприятен дъх или вкус в устата.
Ненавременното отстраняване на зъбния камък  често води до проблеми с венците – кървене, зачервяване, оток и подуване на венечните пространства между папилите (зъбите ).

Ненавременното отстраняване на зъбния камък често води до проблеми с венците – кървене, зачервяване, оток и подуване на венечните пространства между папилите (зъбите ). С времето тези неразположения могат да прераснат в заболяване на венците наречено гингивит.
С времето тези неразположения могат да прераснат в заболяване на венците наречено гингивит.

Ненавременното отстраняване на зъбния камък често води до проблеми с венците – кървене, зачервяване, оток и подуване на венечните пространства между папилите (зъбите ). С времето тези неразположения могат да прераснат в заболяване на венците наречено гингивит. Ако не се вземат навременни мерки гингивита води до развитието на пародонтит ( пародонтоза).
Гингивит

Ако не се вземат навременни мерки гингивита води до развитието на пародонтит ( пародонтоза). Патогенните микроорганизми от зъбния камък напредват в дълбочина – водят до образуване на венечен джоб, а в последствие и костен джоб.
Ако не се вземат навременни мерки гингивита води до развитието на пародонтит ( пародонтоза). Патогенните микроорганизми от зъбния камък напредват в дълбочина – водят до образуване на венечен джоб, а в последствие и костен джоб. Резултатът е поява на рецесии ( оголване на корените), разклащане на зъбите, които могат да започнат да мигрират в зъбната редица – появяват се разстояния между зъбите. Когато липсва адекватното лечение се стига до загуба на зъбите.
Гингивална рецесия

Резултатът е поява на рецесии ( оголване на корените), разклащане на зъбите, които могат да започнат да мигрират в зъбната редица – появяват се разстояния между зъбите.

Ако не се вземат навременни мерки гингивита води до развитието на пародонтит ( пародонтоза). Патогенните микроорганизми от зъбния камък напредват в дълбочина – водят до образуване на венечен джоб, а в последствие и костен джоб. Резултатът е поява на рецесии ( оголване на корените), разклащане на зъбите, които могат да започнат да мигрират в зъбната редица – появяват се разстояния между зъбите. Когато липсва адекватното лечение се стига до загуба на зъбите.
Когато липсва адекватното лечение се стига до загуба на зъбите.

 

По- горе споменахме, че веднъж образувал се зъбен камък може да се премахне само от специалист, какво имаме в предвид с тези думи.
Тъй като в интернет пространството има всякакви „рецепти“ от неспециалисти за почистване на зъбен камък  в домашни условия.

Това, което сме виждали в наши пациенти, използвали виртуални „рецепти“ за почистване на зъбен камък в домашни условия, наранили, повредили са емайла на зъбите си, защото методите на „рецептите“ за почистване са абразивни и от друга страна задълбочават проблема със забавянето, навременното отстраняване на зъбения камък, което показва практиката ни.

В домашни условия, което може да извършите е ефективното и редовно почистване на плаката с помощта на четка за зъби, конци и вода за уста.

Премахването на зъбния камък при специалист дентален лекар, стоматолог е от изключителна важност за вашето здраве, не бива да се подценява премахването на зъбния камък, това би могло да доведе до сериозни проблеми със зъбите ви, с което се срещаме ежедневно в практиката – кариеси, проблеми с венците, оток и подуване между папилите, гингивит, пародонтит, венечен джоб, костен джоб, оголване на корените, разклащане на зъбите и загуба на зъбите.

В денталният център на Dermadentbg – Адент Бургас, процедурата премахване  на зъбен камък се извършва с помощта на ултразвук, с който се почиства и подвенечното пространство.
След премахването на зъбния камък, извършваме прецизно полиране със специални полир пасти.

За много от нашите пациенти процедурата е приятна, не е болезнена. С тези процедури премахване на зъбен камък, освен че поддържат добра орална хигиена и профилактика на възникване на заболявания в устната кухина, зъбите изглеждат блестящи, гладки и по-бели.

Пациенти, които са ползвали услугите на Dermadentbg, без значение методиката на лечение – медицинска козметика или дентална медицина ползват отстъпки в денталния център и в кабинета по естетична медицинска козметик. Получават специален талон.

Какво предлагаме ние?
Не само това, че предлагаме лечение на високо ниво като използваме съвременните материали и технологии, заедно с това предлагаме и натрупан опит през годините и непрекъснато усъвършенстване.
За нас най-доброто жури  е пациента, който ни дава своята оценка с искрените си благодарности.

Запиши час за преглед:
0888 63 80 63

 

 

Категории

Архив

Страници

Страници

Харесайте ни във Facebook
error: Content is protected !!
0899 90 12 62   Facebook   Адрес: гр. Бургас, ул. Константин Величков 59 - партер